Schrijven werkt nog steeds

mensgericht ondernemenAls journalist en hoofdredaceur gingen alle genres door mijn handen. Interviews, achtergrond, blogs en commentaren – you name it. Want al rukken beeld en geluid op, een goede tekst doet nog steeds wonderen. Ik geef je een paar recente voorbeelden. Misschien kan ik (ook) op deze wijze iets voor je betekenen.

 

Over werk

Werk verandert in rap tempo. Digitalisering, flexibilisering, robotisering, mondialisering, demografische veranderingen… Jarenlang was ik hoofdredacteur van P&Oactueel en XpertHRactueel, vaktitels voor Human Resources (of  zo je wilt Personeel en Organisatie). P&Oactueel en PWDeGids zijn begin 2017 samen gegaan in PW, de grootste vaktitel voor HR. Nog steeds werk ik hier nauw mee samen en volg de ontwikkelingen binnen arbeid in brede zin op de voet.

Eind 2016 sprak ik de auteurs van Het goud van 50plus, een werkboek voor zowel iedereen die zich bemoeit met personeelsbeleid als ook (werkende) 50plussers zelf.  In het interview confronteerden Kathinka Fortuin en Gerdien de Wal mij met het feit dat mijn mouwen-opstropen tone-of-voice rond werkend 50plus misschien wel duidelijk maakt dat ik mij zelf misschien nog wel krampachtig vasthoud aan een vorige levensfase. Hmmmm, nog eens over nadenken.

Naast boeken zien ook regelmatig wetenschappelijke publicaties rond werkend 55plus het licht. Ik sprak met mede-auteur en bijzonder hoogleraar Employability in werkrelaties Aukje Nauta: ‘Daar waar ouderen qua kosten en risico’s voor een nieuwe werkgever minder aantrekkelijk zijn, moeten zij op het punt van relevantie het verschil maken’

 

1 comments On Schrijven werkt nog steeds

  • Nice weblog here! Additionally your web site so much up fast!
    What web host are you the usage of? Can I get your affiliate
    hyperlink to your host? I want my website loaded up as quickly as yours lol

Laat een reactie achter:

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.