Refreshing my career

50plus, loopbaan, opfrissen, workshopHoe blijft werk leuk, zinvol en behapbaar voor iedereen? De snel veranderde wereld vraagt om veerkrachtige organisaties waarin mensen het beste van zichzelf kunnen en willen geven. Oude organisatie- en werkwijzen maken plaats voor nieuwe. Dat hoeft niet ingewikkeld te zijn. En ik help graag daar (de eerste) stappen in te zetten. Op een manier waarop iedereen zich aangesproken kan voelen.

 

Workshop Refreshing my Career

Laagdrempelig
Geluk zit soms in een klein hoekje, er kan vaak meer dan je denkt. Welke mogelijkheden zien mensen zelf en waar zit dan de eerste stap. Maak functies buigzaam, denk horizontaal in plaats van verticaal, breng generaties bij elkaar, breng flex en vast bij elkaar, overweeg een mix met deeltijdpensioen en vooral, leer van elkaar. Samen met Michael Visser, als pensioenspecialist verbonden aan Tilburg University, organiseer ik workshops waarin medewerkers zelf ontdekken hoe werk leuk, zinvol en behapbaar blijft. En hoe zij hierin zelf regie en verantwoordelijkheid kunnen nemen. Vervolgens vertalen Michael en ik de opbrengst van de workshop graag in tastbare vervolgstappen voor de organisatie.

Duurzame inzetbaarheid
We spreken juist óók de werknemer aan energie te steken in het plezier in zijn werk. Werk is immers zoveel meer dan inkomenszekerheid. Het zorgt voor waardering, sociale contacten, leergierigheid, flexibiliteit en regelmaat. Daarmee is werkgeluk de beste basis voor duurzame inzetbaarheid.

 

Radio uitzending
Hoe bereik je alle geledingen binnen de organisatie? In de regel niet door vanachter het bureau op de beste ideeën proberen te komen. Ik ga graag actief op zoek naar wat er leeft. Bijvoorbeeld door samen met medewerkers en beleidsmakers, op locatie of in de People-Power studio in Hilversum, radio-uitzendingen te maken. Digitaal, dus overal en altijd het te beluisteren, te knippen en samen te voegen met andere ervaringen en ideeën. Ervaring leert dat mensen met groot enthousiasme hun kennis en ervaring in deze uitzendingen delen.

Laat een reactie achter:

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.