Van vuistdik standaardwerk PBM naar digitaal stappenplan

Met het vuistdikke standaardwerk PBMgids als basis, nu met trots de digitale PBMwijzer gelanceerd! Daarmee vindt iedere professional in de bouw, industrie of ander risicovol vakgebied het juiste type helm, gehoorbescherming, veiligheidsschoen of andere Persoonlijk BeschermingsMiddel (PBM).  Fantastisch dit hele project te hebben mogen aansturen. Met dank natuurlijk aan velen, waaronder PBM-expert Wulf van den Eshof en Arbo hoofdredacteur Jacqueline Joosten.

Om te illustreren hoe complex het gebruik van dezelfde kennis ten behoeve van verschillende doelgroepen is haal ik altijd maar het volgende tot de verbeelding sprekend voorbeeld aan: Een arts diePBMwijzer, PBM, persoonlijk beschermingsmiddel met een collega een operatie doorneemt heeft daarvoor dezelfde kennis nodig als voor met een ‘simpel’ ja of nee beantwoorden van de vraag van de patiënt: ‘Dokter, word ik beter?’ In de PBMgids beschikken auteurs over duizend woorden, maar in welke vraag die met ja of nee beantwoord kan worden zijn deze duizend woorden te vatten. Noodzakelijk om een veel grotere groep dan specialisten als veiligheidskundigen mee te nemen in de afwegingen dit gemaakt moeten worden om tot de keuze voor het juiste type persoonlijk beschermingsmiddel te komen.

Eerder doorliep ik als projectleider van XpertHRCheckit al een vergelijkbare exercitie. Hier betrof het arbeidsrecht dat ook voor anderen dan Human Resource professionals toegankelijk moest worden. De arbeidsrecht-databank XpertHR vormde hierbij de basis. Ik begin er handigheid in te krijgen – en vooral plezier :). Komt dat zien! www.PBMwijzer.nl 

Laat een reactie achter:

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.