Podcast als hapje

Mede dankzij het toenemend gebruik van podcasts (digitale / online radio) is radio hot. Overal te beluisteren, zo vaak en wanneer je maar wilt. Voor PW bewerk ik regelmatig door People-Power gemaakte podcasts om te publiceren op PWnet.nl. Daarbij combineer ik een nieuwsbericht met korte podcast-fragmenten van maximaal 2 minuten. Dat blijkt te werken: Op deze wijze trekt het bericht extra bezoekers en luisteraars. Handig voor onderweg van of naar het  werk. En ook op de werkplek doen ‘oortjes’ kennelijk hun intrede.
Enkele voorbeelden:

Podcast Wouter Koolmees, minister SZW: Lang leve leren!
Werknemers ‘moeten’ zich altijd blijven ontwikkelen zodat ze ook op de arbeidsmarkt van de toekomst een plek hebben. Maar is moeten wel het goede woord? Minister Wouter Koolmees (SZW) geeft er liever een positieve draai aan: Lang leve leren!

 

Podcast Ton Wilthagen, hoogleraar Arbeidsmarkt: Doorgeschoten flexibilisering als by-pass
Zorgen over de doorgeschoten flexibilisering? Volgens hoogleraar Arbeidsmarkt Ton Wilthagen hebben we het vooral aan ons zelf te danken: Het vaste contract heeft zich uit de markt geprijsd. “Als je in een land regels hebt die nergens anders bestaan, dan is er iets aan de hand.”

Podcast Jaap Jongejan, directeur SBI Formaat: Tijd voor andere oplossingen dan ‘vast minder vast en flex minder flex’
De arbeidsmarkt trekt aan. Toch lukt het een miljoen mensen niet aan de slag te komen. Volgens Jaap Jongejan denken we – en met ons minister Koolmees – bij het hervormen en inclusief maken van de arbeidsmarkt veel te veel in termen van sleutelen aan contracten. ‘Als je mij zou vragen naar de dingen die ik niet kan zou ik ook nergens aan de bak komen.’

Laat een reactie achter:

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.